Korting op uw zorgverzekering indien u jaarlijks betaalt

16nov - door Jeroen - 0 - Over Zorgverzekering

Het is weer mogelijk om over te stappen van zorgverzekeraar. U heeft van halverwege november tot en met eind december de tijd om uw huidige zorgverzekering op te zeggen. Tot en met eind januari kunt u dan overstappen. Bij veel verzekeraars krijgt u korting op uw zorgverzekering indien u jaarlijks betaalt. Wellicht is dat ook een interessante optie voor u.

Overstapdata

Vanaf halverwege november kunt u ieder jaar weer overstappen van zorgverzekeraar. Het is altijd raadzaam om te vergelijken, omdat er namelijk bepaalde behandelingen uit het basispakket gaan óf hier juist bij inkomen. Om die reden kan het dus verstandig zijn om te controleren welke aanbieder nu het voordeligste is (op basis van uw voorkeuren)

De overstapdata zijn als volgt: u kunt per halverwege november overstappen van zorgverzekering. Overstappen kan tot 31 december. In dat geval hoeft u uw huidige verzekeraar niet op te zeggen: dat doet uw nieuwe verzekeraar namelijk voor u. Wilt u iets langer de tijd voor uw overstap? Dan kunt u uw zorgverzekering opzeggen vóór 31 december. In dat geval heeft u nog tot en met 31 januari om over te stappen. Tegen die tijd moet u verplicht een nieuwe verzekeraar hebben. Wilt u dit jaar extra voordelig een verzekering afsluiten? Onze tip: probeer om het bedrag jaarlijks te betalen. U krijgt korting op uw zorgverzekering indien u jaarlijks betaalt.

Waarom korting op uw zorgverkering indien u jaarlijks betaalt?

U ontvangt korting op uw zorgverzekering indien u jaarlijks betaalt. Doorgaans betreft de korting zo’n twee procent op jaarbasis. Daar kunt u dus vaak al ruim 20 euro mee besparen. Dat klinkt natuurlijk niet als veel geld, maar alles is natuurlijk mooi meegenomen. De korting ontvangt u simpelweg, omdat uw verzekeraar eerder beschikking heeft tot het geld. Daarmee kunnen zij weer hun investeringen doen. Wellicht kunt u dat dan zien als uw welkomstkorting!

Wilt u graag overstappen?

Wilt u graag overstappen? Dan kunt u de onderstaande zorgvergelijker raadplegen. In het linkerrijtje kunt u gemakkelijk aangeven wat uw voorkeuren zijn. Hier kunt u ook aanvinken of u het bedrag jaarlijks wilt betalen. Start direct met vergelijken:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 × 2 =