Energie zonder korting

26mrt - door Energie - 0 - Over

Energiebedrijven stunten met welkomstkortingen om nieuwe klanten aan te trekken. Wie overstapt naar een andere energieleverancier krijgt korting. Soms wel meer dan 300 euro! Daarom wisselen steeds meer mensen elk jaar opnieuw van energieleverancier. Zo krijgen ze elk jaar opnieuw een welkomstkorting, maar dan bij een andere energieleverancier.

Een sigaar uit eigen doos

Wat veel mensen niet weten is dat al die kortingsacties eigenlijk alleen maar onnodig veel geld kosten. Want als u elk jaar weer overstapt, dan zal de energieleverancier nooit iets aan u kunnen verdienen. De korting die u had gekregen zal dan via de bestaande klanten (die nog klant zijn) worden bekostigd en dat kan alleen door de energieprijzen te verhogen.

Geen onnodige kosten

Kortingen verrekenen is administratief ook veel werk. Er zal altijd een medewerker de tijd moeten nemen om alle kortingen bij te houden en deze uit te keren. Die persoon werkt natuurlijk ook niet gratis en zal gewoon als ieder ander loon ontvangen. Ook dat zorgt ervoor dat de prijzen alleen maar hoger worden. Bovendien zorgt al het overstap gedoe ook voor veel kosten omdat ook daar iemand de tijd moet nemen om alle aanvraag formulieren en opzeg formulieren bij te houden.

Korting is kosten

Korting is dus geen korting, maar kosten. Daarom kiezen dus steeds meer mensen voor een energieleverancier zonder welkomstkorting.

Energieleverancier zonder korting?

Wilt u klant worden bij een energieleverancier zonder korting? Kijk dan eens op Power.nl. Power.nl is een energieleverancier die geen korting geeft, maar wel hele scherpe prijzen.